Απολογισμός σχολικού έτους 2020-2021

Το σχολικό έτος 2020-2021 υπήρξε, ομολογουμένως, μια πρόκληση για καθηγητές, μαθητές και γονείς. Πήραμε με αποφασιστικότητα τη σκυτάλη από το τελευταίο τετράμηνο (Μάρτιος- Ιούνιος 2021) του προηγούμενου σχολικού έτους όταν για πρώτη φορά στα χρονικά ο πλανήτης κολυμπούσε σε αχαρτογράφητα νερά και ο όρος «Πανδημία» μονοπωλούσε το ενδιαφέρον όλων και ο σχολικός μας προγραμματισμός κλήθηκε να καλύψει τα κενά που εύλογα είχε δημιουργήσει η πρώτη καραντίνα. Η δυσάρεστη εξέλιξη των πραγμάτων όμως μας έφερε μπροστά σε μια δεύτερη παύση εργασιών και μαθημάτων στην οποία, παρά τις δυσκολίες ανταπεξήλθαμε με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και με απόλυτο γνώμονα το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μαθητές και γονείς.

Η επιλογή χρήσης του διαχειριστικού συστήματος edu4schools της διακεκριμένης εταιρείας epafos, μας δικαίωσε απόλυτα. Η ενσωμάτωση στην πλατφόρμα λειτουργίας της δυνατότητας υλοποίησης μαθημάτων μέσω της πλατφόρμας zoom, έλυσε τα χέρια όλων αφού με το απλό πάτημα ενός κουμπιού σύσσωμοι μαθητές και διδακτικό προσωπικό, μεταφέρονταν στη διαδικτυακή τάξη. Συνεπώς, ακολουθήθηκε στο ακέραιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας, υλοποιήθηκαν όλες οι διδακτικές ώρες και καλύφθηκε όλη η προβλεπόμενη εκπαιδευτική ύλη σε συνθήκες απόλυτα αξιοπρεπείς αλλά σίγουρα όχι ισάξιες της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας που δεν μπορεί να υποκατασταθεί σε καμμία περίπτωση ακόμα και από το πλέον άριστο διαδικτυακό μάθημα.

Αναφορικά με τις επί πτυχίω τάξεις, μαθητές και καθηγητές συνεργαστήκαμε άψογα με έντονη στοχοπροσήλωση διενεργώντας μαθήματα και εντατικά διαγωνίσματα προσομοίωσης. Επιστέγασμα όλης της κοπιώδους αυτής προσπάθειας υπήρξαν τα άριστα αποτελέσματα στις εξετάσεις γλωσσομάθειας των Πανεπιστημίων Michigan και Cambridge των επιπέδων B2 (Lower) και C2 (Proficiency) που δικαίωσαν τον αγώνα όλων.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα συγχαρώ θερμά όλους τους μαθητές μας, να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους αλλά και να δηλώσω την αμέριστη συμπαράσταση και το θαυμασμό μου στις έγκριτες συναδέλφους-καθηγήτριες που εργάστηκαν σκληρά για την επίτευξη των παραπάνω αναφερθέντων στόχων.

Το φετινό σχολικό έτος 2021-2022, ξεκινά με τις ίδιες προκλήσεις αλλά σύσσωμο το προσωπικό του σχολείου μας δεσμεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δύσκολων καιρών θέτοντας τον πήχυ ακόμα υψηλότερα. Ευχόμαστε υγεία και προκοπή σε όλους.

Με εκτίμηση,

ΑΓΓΕΛΙΚΗ Φ. ΑΜΠΑΤΑΓΓΕΛΟΥ