Επενδύοντας στο μέλλον

Είναι ευρέως γνωστό πως η Ρωσία και η Ελλάδα μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία, όπως την θρησκεία και την ιστορία. Οι γλώσσες των δυο χωρών, όσο διαφορετικές κι αν φαίνονται, έχουν επίσης πολλές ομοιότητες, κυρίως στην δομή της γραμματικής και του συντακτικού, κάτι που διευκολύνει όσους Έλληνες επιλέγουν να μάθουν την Ρώσικη γλώσσα.

Η γνώση Ρωσικών δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες σε μια ολοένα διευρυνόμενη εμπορική αγορά. Οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών, Ρωσίας και Ελλάδας, διαρκώς αυξάνονται, όπως ακριβώς γίνεται και με τους Ρώσους που επιλέγουν ως τουριστικό προορισμό την Ελλάδα.

Τα Ρώσικα –καθώς είναι η επίσημη γλώσσα 7 κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τα μιλούν πάνω από 260 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο– είναι σίγουρα ένα σημαντικό εργαλείο για μια αξιόλογη επαγγελματική σταδιοδρομία. Για αυτόν τον λόγο κι εμείς, αφουγκράζομενοι τις ανάγκες της αγοράς, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία τμήματος σπουδής της Ρωσικής γλώσσας, απευθυνόμενο σε ενήλικες.

Έχοντας ως βάση την εμπειρία 41 ετών στην διδασκαλία ξένων γλωσσών, επεκτείνουμε τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες βασιζόμενοι στις ίδιες αξίες, την εμπειρία, την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία, που θα ακολουθούν και την νέα μας πορεία.

Υπεύθυνη σπουδών έχει οριστεί η κ. Μαρία Τσαβδαρίδη, της οποίας η Ρωσική Γλώσσα είναι και η μητρική. Η κ. Τσαβδαρίδη είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Donetsk, του τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Είναι κάτοχος άδειας διδασκαλίας και η εμπειρία της στην διδασκαλία και την διαχείριση ενηλίκων είναι πολυετής.

Πρόγραμμα σπουδών (Institut Puskin):

Επίπεδο Α2: 3 ώρες / εβδομάδα, διάρκεια 2 χρόνια

Επίπεδο Β1: 3 ώρες / εβδομάδα, διάρκεια 4 χρόνια

 

Με εκτίμηση

Αγγελική Αμπατάγγελου