Όλα ξεκίνησαν το 1976, όταν η μητέρα μου Τερέζα Σινιγάλια-Αμπατάγγελου, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της, αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον χώρο της διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας.

Όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητα της ήταν και είναι πάντα ο μαθητής, η οικογένεια του και η επίτευξη των στόχων τους ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών χωρίς χάσιμο χρόνου και περιττά έτη διδασκαλίας.

Επιπλέον, τα προβλήματα της κοινωνίας  μέσα στην οποία ζούσε και ζει, δεν την άφηναν και δεν την αφήνουν ακόμα αδιάφορη. Από το 1988, διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι, με σκοπό την στήριξη ατόμων και φορέων που βρίσκονται σε ανάγκη, με ισχυρότατη δική της συνεισφορά σε είδη και κατασκευές, αλλά και με την βοήθεια όσων μας ξέρουν και μας αγαπούν, γονέων και μαθητών.

Εγώ λοιπόν με την σειρά μου, ανέλαβα την υποχρέωση μετά το τέλος των σπουδών μου το 2001, να συνεισφέρω στην συνέχεια αυτής της τόσο επιτυχημένης πορείας και ιστορίας του συγκεκριμένου Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Από τότε λοιπόν μέχρι και σήμερα, μαζί με τη μητέρα μου και με τη βοήθεια τριών αξιόλογων συνεργάτιδών μας, συνεχίζουμε την ίδια προσπάθεια με τους ίδιους στόχους τα ίδια όνειρα και το ίδιο μεράκι, αντλώντας δύναμη από την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε εσείς.

Στο σημερινό περιβάλλον, οι ξένες γλώσσες δεν είναι «περιττή πολυτέλεια» αλλά εγγύηση για την επαγγελματική αποκατάσταση, αφού οι νέες θέσεις εργασίας απαιτούν προηγμένες γλωσσικές και διαπολιτισμικές ικανότητες.

Εμείς, με γνώμονα τον σεβασμό των ανθρώπινων αναγκών, την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία των λεγομένων και των πράξεων μας, βασιζόμενοι στην πολυετή πείρα μας, οδηγούμε τους μαθητές μας στην επιτυχία.

Με εκτίμηση,

Αγγελική Αμπατάγγελου

Πτυχ. Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών
MA in Translation, Surrey, UK

history